fbpx
Сьогодні
15:48 01 Бер 2020

Перша у світі: Шотландія забезпечуватиме жінок безкоштовними засобами особистої гігієни у громадських місцях

Парламент Шотландії ухвалив рішення, відповідно до якого всіх жінок забезпечуватимуть засобами інтимної гігієни. Шотландія стала першою країною, яка вдалася до такого кроку.

Відповідний законопроєкт ухвалили у вівторок, 25 лютого. За рішення проголосували 112 депутатів, один утримався, проти не було жодного голосу, повідомляє Reuters.

Законопроєкт про безкоштовне надання засобів жіночої гігієни передбачає, що тампони й прокладки мають бути доступними безкоштовно в певних визначених місцях, як-от молодіжні клуби чи аптеки.

За оцінками, влада Шотландії щороку витрачатиме на виконання рішення понад 31 мільйон доларів (24,1 мільйона фунтів стерлінгів, 765 мільйонів гривень).

У 2018 році Шотландія стала першою країною у світі, яка прийняла рішення безкоштовно надавати засоби жіночої інтимної гігієни в школах та закладах вищої освіти.

Шотландія є частиною Сполученого Королівства, але має свій окремий бюджет і певну автономію різних гілок влади. У Великій Британії загалом податок на засоби жіночої інтимної гігієни нині складає 5%.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: