fbpx
Сьогодні
12:32 01 Бер 2020

НБУ оштрафував три банки на 1 мільйон

Національний банк України за результатами перевірок застосував до АТ "Перший інвестиційний банк", АТ "А-Банк" та АТ АКБ "Львів" штрафні санкції.

Про це йдеться у повідомленні регулятора.

Перший інвестиційний банк оштрафован на 200 тис за неналежний аналіз фінансових операцій з урахуванням ризик-орієнтованого підходу.

Ризик-орієнтований підхід враховує приналежність банку до певної категорії з урахуванням його розміру в банківській системі, характеру і складності операцій, рівня ризиків, притаманних його діяльності, а також на підставі певної загальної оцінки SREP (Supervisory Review and Evaluation Process).

А-Банк отримав письмове застереження. НБУ ухвалив, що банк неналежним чином виконує обов'язки розробляти, впроваджувати та постійно з урахуванням законодавства оновлювати внутрішні документи з питань фінмоніторингу.

Також банк отримав попередження за порушення вимог щодо ідентифікації, верифікації, вивчення клієнтів, в тому числі клієнтів – національних громадських діячів, їх близьких осіб або пов'язаних з ними осіб.

Банк оштрафован на 400 тис за порушення вимог законодавства в сфері фінансового моніторингу виконання запитів інспекційної групи.

Банк Львів оштрафован на 400 тис  за нездійснення належного аналізу фінансових операцій з урахуванням ризик-орієнтованого підходу.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: