fbpx
Сьогодні
10:39 29 Лют 2020

Вперше собаку відправили в карантин через коронавірус

У Гонконгу на коронавірус разом з хворим господарем перевірили його собаку. Виявилося, що його домашня тварина має "низький рівень вірусу".

Про це заявив уряд Гонконгу в п'ятницю, 28 лютого, передає Bloomberg.

Як повідомили в міському департаменті сільського господарства і рибальства, у собаки був отриманий "слабкий позитивний результат" на коронавірус, без яких-небудь подробиць. Чиновники проведуть подальші тести, щоб підтвердити, чи дійсно собака була заражена цією хворобою, чи це було результатом простого потрапляння вірусу в її пащу і в ніс.

Ще багато чого не відомо про вірус, який поширюється по всьому світу після появи в центральному Китаї наприкінці минулого року. Передбачається, що він передається людині від кажанів, і було показано, що він поширюється різними способами, але сільськогосподарське управління Гонконгу заявило, що у нього немає доказів того, що домашні тварини можуть бути заражені або бути джерелом інфекції для людей.

Якщо це підтвердиться, собака стане першим випадком зараження коронавіруса домашніми тваринами під час глобального спалаху, який на даний час заразив понад 82 000 чоловік і забрав понад 2800 життів.

Уряд Гонконгу заявив, що собаку поміщають в карантин на об'єкті для тварин. Медики та ветеринари рекомендують, щоб домашні тварини пацієнтів з підтвердженим вірусом також поміщалися в карантин.

Новий китайський коронавірус може переноситися домашніми тваринами в якості проміжного господаря.

Про це повідомили у Всесвітній організації охорони здоров'я, зазначає МОЗ.

"Відповідно до даних ВООЗ вірус, який викликає захворювання COVID-19 називається SARS-CoV-2. Найбільш ймовірними природними резервуарами для SARS-CoV-2 є кажани, але вважається, що вірус подолав видовий бар'єр для людини від іншої проміжної тварини-господаря. Цими проміжними тваринами-господарями можуть бути домашні, дикі або одомашнені дикі тварини, яких ще не ідентифіковано", – мовиться у повідомленні.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: