fbpx
Сьогодні
16:52 29 Лют 2020

У Гончарука пропонують прилаштувати хворих на коронавірус з ОРДЛО в Україні

Радник прем'єр-міністра Олексія Гончарука Олександр Славський заявив про стурбованість ситуацією із поширенням у світі китайського коронавірусу й закликав готуватися до прийому хворих із окупованих територій Донецької та Луганської областей.

Про це він написав на своїй сторінці у Facebook.

За його словами, у випадку "проникнення" страшного вірусу в країну, саме в ОРДЛО існує найбільша загроза його поширення.

"Що мене дійсно турбує, так це окупований схід України. З територією України все більш-менш як на сході Європи, може, трохи гірше: є якась медицина, облік захворювань, сталий уряд, який може взяти на себе відповідальність", – вважає Славський.

Водночас наголосив: головне, що має Україна – це доступ міжнародних організацій, як-от ВООЗ або "Червоного Хреста", а отже до ліків, тест-систем і вакцини.

"На сході інакше: медицини значно менше, облік і статистика, думаю, відсутня, доступу міжнародних організацій немає. Відповідальність, фактично, ніхто не несе", – зауважив він.

Радник прем'єра також додав, мовляв, Україна не може взяти на себе цю відповідальність, а РФ може, та не хоче цього робити.

"Але, думаю, варто б готувати госпіталі (зокрема військові) біля лінії зіткнення до інфекційних хвороб", – підсумував Славський.

Варто зазначити, що наразі опублікованого посту Славського в Facebook вже немає.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: