fbpx
Сьогодні
09:48 29 Лют 2020

Представники МВФ заявили про суттєвий прогрес у переговорах з Україною

Команда фахівців МВФ, яка відвідала Київ, досягла помітно суттєвого прогресу у переговорах з Україною.

Про це сьогодні заявив постійний представник МВФ в Україні Йоста Люнгман, повідомляє УНН.

"Команда фахівців МВФ, яка відвідала Київ, досягла помітно суттєвого прогресу в обговоренні законодавчих ініціатив, спрямованих на підтримку зростання та забезпечення стабільності. Дискусії продовжаться найближчими днями", йдеться у повідомленні представництва МВФ в Україні.

Нагадаємо, експерти Міжнародного валютного фонду (МВФ) 20 лютого розпочали роботу в Києві.

22 січня 2020 року на Всесвітньому економічному форумі в Давосі Президент Володимир Зеленський обговорив із директором-розпорядником Міжнародного валютного фонду Крісталіною Георгієвою реформи в Україні та реалізацію програми фінансування в 5,5 млрд дол.

Міжнародний валютний фонд відзначає активний діалог з Україною за новою програмою фінансування на 5,5 мільярда доларів, але не може назвати можливі терміни її затвердження.

У заяві МВФ зазначається, що програму ще має затвердити Рада директорів МВФ, а рішення залежатиме від виконання Україною низки невідкладних дій.

Для отримання чергового траншу, МВФ чекатиме від України прийняття закону про неможливість повернення банків екс-власникам, врегулювання тарифів та завершення реформ.

Раніше, МВФ назвав три сценарії розвитку економіки України.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: