fbpx
Сьогодні
09:28 29 Лют 2020

Позачергове засідання Ради: Арахамія назвав три причини його проведення

Голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія повідомив, що 4 березня Верховна Рада збереться на позачергове засідання з трьох основних причин, серед яких – кадрові перестановки в Кабміні.

Про це Арахамія заявив в ефірі програми "Свобода слова Савіка Шустера".

"Президент ініціював це позачергове засідання парламенту. Це пов'язано з трьома причинами. Перша причина: ви знаєте, що парламент не працює в штатному режимі більше трьох тижнів завдяки тому, що ОПЗЖ заблокувала роботу. Щоб внести зміни у закон про державні закупівлі, щоб швидко закуповувати медичне обладнання, для цього потрібно змінити закон. А як ми змінимо закон, якщо вони заблокували Верховну Раду? Це як приклад. У нас є кілька законів про оборону і ми їх не можемо розглянути", – заявив Арахамія.

Крім того, він акцентував увагу на необхідності кадрових рішень у Кабміні для його ефективного функціонування в умовах поширення коронавіруса у світі.

"В Кабміні зараз такі вимоги, наближається економічна криза. Нібито є ознаки. Є можливість епідемії коронавіруса. Потрібно Кабмін перетворити практично в штаб. Для того, щоб він став штабом, потрібно зробити кілька кадрових рішень. Ми хочемо посилити Кабмін, зробити його більш оперативним, більш досвідченим. Когось долучити і когось вилучити в тому числі", – зазначив нардеп.

Разом з тим, він відповів негативно на питання про ймовірність призначення Сергія Тігіпка на посаду в уряді.

"Ні, цього не буде", – сказав голова фракції "Слуга народу".

Арахамія зазначив, що депутати також повинні заслухати звіт про результати діяльності правоохоронців.

"Третя причина пов'язана з тим, що зараз був проміжний звіт уряду. Вже шість місяців всі чекають, "весна прийшла – посадок немає". Нам потрібно заслухати звіти правоохоронних органів", – повідомив політик.

Нагадаємо, що Зеленський скликав позачергове засідання Ради.

ЗМІ дізналися, що Зеленський прийняв рішення з приводу відставки Гончарука.

Раніше кілька джерел повідомили, що Зеленський розглядає кандидатуру бізнесмена і колишнього політика Сергія Тігіпка на пост прем'єр-міністра або віцепрем'єра.

26 лютого Зеленський підтвердив, що зустрічався з колишнім віцепрем'єром Сергієм Тігіпком.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: