fbpx
Сьогодні
19:54 28 Лют 2020

Зеленський домовився з медіагрупами про запуск незакодованих версій українських телеканалів

Фото ОПУ

Президент України Володимир Зеленський і керівництво провідних українських медіагруп домовилися до 16 березня забезпечити запуск незакодованих супутникових версій головних українських телеканалів.

Про це повідомляє прес-служба Офісу президента.

Зеленський наголосив, що зазначене питання стосується не лише медіабізнесу, але й стратегічного захисту інформаційної безпеки України

"Ми маємо просто безліч листів і тисячі дзвінків у Офіс президента з тим, що українці не можуть отримати цей сигнал через кодування і не мають можливості дивитися українські телеканали. Особливо це стосується регіону вздовж контактної лінії та тимчасово окупованих територій", – заявив Зеленський під час зустрічі.

За словами президента, через обмеження доступу до українських каналів у зоні Операції об'єднаних сил посилилися позиції російських пропагандистів.

"Ми приїхали туди, побачили, що і російське радіомовлення, і телебачення є не лише на тимчасово окупованих територіях. Воно має дуже потужний сигнал і на контрольованих територіях. Крім того, тоді вони «глушили» наш сигнал військовою апаратурою. А зараз, мені здається, навіть не потрібно використовувати технічні засоби та гроші, щоб глушити, – ви самі відключилися", – сказав Зеленський.

В ОПУ зазначили, що кодування сигналу обмежило доступ українцям до понад 20 головних телеканалів.

"Глава держави та представники медіагруп дійшли згоди до 16 березня 2020 року забезпечити запуск незакодованих супутникових міжнародних версій своїх загальнонаціональних телеканалів і таким чином знову зробити телебачення доступним для українських громадян", – повідомили в ОПУ.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: