fbpx
Сьогодні
13:44 28 Лют 2020

З березня запрацює віртуальний газовий реверс зі Словаччиною: що це означає

З 1 березня запускається віртуальний газовий реверс України зі Словаччиною, який блокувався російським "Газпромом" з 2014-го року.

Про це повідомляє прес-служба Оператора газотранспортних систем.

"Тепер ми спільно зі словацький оператором ГТС Eustream відкриваємо віртуальний реверс #backhaul через точку з'єднання "Вельке Капушани – Ужгород", – йдеться у повідомленні.

реверс

У ГТС зазначають, що раніше через блокування "Газпрому" довелось збудувати окремий інтерконектор Вояни-Ужгород для фізичного реверсу.

"Лише після того, як був успішно завершений анбандлінг, внесено зміни до законодавства та відбувся перехід на взаємодію з Газпромом за європейськими правилами, – віртуальний реверс став можливим", – повідомляє Оператор.

Поки словацький оператор пропонує щоденні потужності в обсязі 10 млн куб. м на добу (104 ГВтгод на добу). У випадку наявності більшого інтересу з боку ринку оператори можуть збільшити рівень віртуальних потужностей.

Віртуальний реверс вже з 1 січня активно використовується на польському кордоні, незабаром він запрацює і з Угорщиною.

"Віртуальний реверс" передбачає обмін природним газом між операторами газотранспортних систем, коли фізично газ через кордон не переміщається, а сторони здійснюють взаємозалік.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: