fbpx
Сьогодні
11:03 28 Лют 2020

Порошенко прийшов на допит в ДБР з групою підтримки

Вранці 28 лютого п'ятий президент Петро Порошенко прийшов до Державного бюро розслідувань, де має відбутися його допит.

Порошенко: "Дорогі друзі, перша за все хочу подякувати всім, хто залишився не байдужим до повернення країни в часи Януковича, до повернення політичних репресій".

Порошенко прийшов у ДБР разом з адвокатами. Також поруч ним стояли люди з плакатами на його підтримку, які зустрічали слова експрезидента оплесками.

Перед заявою Порошенка під ДБР виступили члени його фракції – Артур Герасимов, Ірина Геращенко, Ніна Южаніна, Володимир В'яторович, Іванна Климпуш-Цинцадзе. Вони заявили, що справи проти експрезидента сфабриковані, а сам він завжди діяв відповідно до законів і Конституції. За словами соратників Порошенка, усі справи політично мотивовані, про що засвідчили так звані "плівки Труби" (екскерівника ДБР.)

Люди, які прийшли на підтримку п'ятого президента, тримали плакати "Ні політичним репресіям", "Державне бюро репресій" тощо.

Також за спинами політиків стояла дівчина в українському одязі з кайданками на руках та заклеєним клейкою стрічкою ротом.

У свою чергу адвокат Порошенка Ігор Головань пояснив, що його клієнта допитують у справі про призначення суддів.

"Тобто реалізація конституційних повноважень президента. Всі провадження стосуються рішень президента, які передбачені Конституцією", – зазначив адвокат.

20 листопада ДБР оприлюднило повний перелік кримінальних проваджень, де фігурує Порошенко, зокрема: Зловживання службовим становищем та втручання в діяльність суддів судів України шляхом несвоєчасного призначення їх на посаду, що спричинило тяжкі наслідки у вигляді безпідставної виплати коштів із Державного бюджету України на виплату їм заробітної плати; Неправомірний вплив на проведення конкурсу з добору кандидатів для призначення членів Вищої ради правосуддя в період березня-травня 2019 року: проведення конкурсу в короткі терміни та постановлення можливо незаконних рішень щодо зміни порядку проведення конкурсу; Втручання у діяльність суддів Окружного адміністративного суду м. Києва зі сторони президента України, членів РНБО щодо рішення про скасування націоналізації "Приват Банку".

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: