fbpx
Сьогодні
14:45 28 Лют 2020

МЗС України та Міноборони відреагували на події в Сирії

Міністерство закордонних справ України висловило глибоке занепокоєння суттєвою ескалацією ситуації в сирійській провінції Ідлібі.

Про це йдеться в повідомленні пресслужби Міністерства закордонних справ України.

У МЗС засудили дії режиму Башара Асада і Російської Федерації, зокрема, авіудар, внаслідок якого загинули турецькі військові. Також українські дипломати висловили співчуття Туреччині через загиблих військових.

"Солідаризуємося з позицією НАТО та світової спільноти, яка закликає до негайного припинення насильства і виконання попередньо досягнутих домовленостей у рамках врегулювання сирійського питання", — наголосили в МЗС.

Міністр оборони України Андрій Загороднюк поговорив по телефону з міністром національної оборони Турецької Республіки.

"Висловив співчуття з приводу загибелі та поранення турецьких військових внаслідок обстрілу, скоєного режимом Башара Асада за підтримки збройних сил Росії в Сирійській Арабській Республіці.

Вчорашня жахлива трагедія вкотре засвідчила, що дії Російської Федерації не мають кордонів та становлять загрозу для всього світу.

Від імені Міноборони та від себе особисто висловлюю щирі співчуття та слова підтримки у цю нелегку хвилину сім'ям загиблих, а пораненим турецьким військовослужбовцям бажаю якнайшвидшого одужання".

Нагадаємо, в ніч на п'ятницю 28 лютого щонайменше 33 турецьких військових загинули в сирійській провінції Ідліб в результаті авіаударів армії президента Сирії Башара Асада та російських військ.

Туреччина заявила, що Росія знала місця дислокації вбитих військових.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: