fbpx
Сьогодні
15:02 27 Лют 2020

В Україні дозволили приватну космічну діяльність: чого очікує уряд

Після ухвалення постанови, яка забезпечила доступ приватних компаній до космічної діяльності в Україні, в уряді очікують на зростання інвестицій в цю сферу вже у першому кварталі 2020 року. Це має створити нові робочі місця.

Про це повідомила заступниця міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Світлана Панаіотіді, передає міністр розвитку економіки Тимофій Милованов.

"Зняття заборони на провадження космічної діяльності приватними підприємствами збільшить кількість робочих місць та сприятиме розвитку високотехнологічній промисловості", — зазначила Панаіотіді.

За її розрахунками, рішення уряду про забезпечення доступу приватних компаній до здійснення космічної діяльності має сприяти надходженню нових інвестицій у сектор високотехнологічного виробництва вже до кінця березня 2020 року.

Ухвалена 26 лютого 2020 року постанова уряду дозволяє суб'єктам господарювання приватної форми власності такі види космічної діяльності:

  1. випробування (окрім комп'ютерних) ракет-носіїв, в тому числі їх агрегатів та складових частин і космічних апаратів;
  2. запуски ракет-носіїв та/або космічних апаратів;
  3. управління космічними апаратами на навколоземній орбіті або в космічному просторі;
  4. повернення космічних апаратів та/або їх складових частин, що повертаються з навколоземної орбіти або космічного простору на Землю.

Також Кабмін врегулював відмови у видачі та анулювання дозволів на здійснення окремих видів космічної діяльності.

Приватні підприємства, які мають намір здійснювати космічну діяльність, мають подати центральному органу виконавчої влади, що забезпечує реалізацію державної політики у сфері космічної діяльності, декларацію про провадження господарської діяльності.

Така декларація є інструментом входження на ринок космічних технологій для суб'єктів космічної діяльності приватної форми власності.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: