fbpx
Сьогодні
21:50 27 Лют 2020

В ОБСЄ заявили, що РФ контролює 400 кілометрів кордону на Донбасі

Фото Reuters

Підтримання Росією високого рівня насильства на Донбасі є можливим лише тому, що РФ одноосібно контролює понад 400 км українсько-російського кордону.

На цьому наголосив Постійний представник України при міжнародних організаціях у Відні Євгеній Цимбалюк на засіданні Постійної ради ОБСЄ у Відні у четвер, 27 лютого, повідомляє Укрінформ.

"Як ми неодноразово заявляли на попередніх засіданнях Постійної ради, російська сторона не могла б підтримувати такий високий рівень насильства вздовж лінії зіткнення, якби вона не мала повного контролю над понад 400-та кілометровою ділянкою кордону", – заявив український дипломат, інформуючи присутніх про нещодавні грубі порушення перемир'я російськими збройними формуваннями на Сході України.

Євгеній Цимбалюк навів відповідні факти, встановлені СММ ОБСЄ в Україні: броньовані бойові машини та вантажівки прямують на захід та схід від прикордонного пункту пропуску поблизу Новоазовська; тентовані вантажні автомобілі та цистерни з пальним стоять у черзі для виїзду з України на прикордонному пункті пропуску біля Успенки; потяг з порожніми вагонами на станції в н.п. Лисиче, приблизно за 6 км від міжнародного кордону; потяг та сорок залізничних вагонів на залізничній станції "Червона Могила" поблизу Вознесенівки з рухом у східному напрямку до кордону, що знаходиться за 4,5 км; свіжі сліди транспорту на засніженій асфальтованій дорозі біля н. п. Кузнеци, що веде до кордону з РФ, в районі, де немає пунктів пропуску через кордон.

"Це лише деякі факти, зібрані та встановлені СММ протягом останніх двох тижнів, які свідчать про масштаби незаконного перетину Росією кордону з Україною", – заявив очільник місії України при ОБСЄ.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: