fbpx
Сьогодні
13:39 27 Лют 2020

У полонених у РФ та Криму українців погіршився стан здоров’я, - омбудсмен

У незаконно утримуваних громадян України на території окупованого Криму та Росії Едема Смаілова та Шабана Умерова суттєво погіршився стан здоров'я.

Про це повідомила омбудсмен Людмила Денісова у Facebook.

"Вимагаю від уповноваженого з прав людини в РФ Тетяни Москалькової належного реагування на порушення прав громадян України та терміново вжити заходів з метою їх відновлення. Зокрема, сприяти проведенню повного медичного обстеження обох громадян України та невідкладно надати кваліфіковану лікарську допомогу.

Прошу представників міжнародних правозахисних організацій та місій вжити дієвих заходів задля відновлення прав незаконно утримуваних громадян України та не допускати їх порушення".

Денісова повідомила, що в Умерова, який утримається в "ФКУ СИЗО 1 УФСИН России по Республике Крым и г. Севастополю", хронічні проблеми з серцем.

Він скаржиться на сильний серцевий біль, який посилюється у вечірній час. Тривале ненадання лікування може призвести до інфаркту. Тюремний лікар-терапевт також підтвердив наявне у нього захворювання серця.

шабан умеров

У Смаілова, який утримується в "ФКУ СИЗО 1 ГУФСИН России по Ростовской области", через неналежні умови тримання загострився хронічний гайморит.

Крім того адміністрація СІЗО ігнорує його звернення щодо надання окуляр для зору.

едем смаілов

Рубрика:
Суспільство

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: