fbpx
Сьогодні
18:53 27 Лют 2020

У НБУ заявили, що Україна виконала більшість вимог для нової програми з МВФ

Більшість вимог Міжнародного валютного фонду (МВФ) для укладання нової програми Україна виконала, а робота над ще не виконаними попередніми кроками вже добігає кінця.

Про це заступник голови Нацбанку Дмитро Сологуб розповів у інтерв'ю УНІАН.

"Як ви знаєте, на технічному рівні вже досягнуто домовленості щодо розширеної трирічної програми фінансування. Більшість вимог МВФ для укладання нової програми Україна виконала. Та й робота над ще не виконаними попередніми кроками вже також майже добігла кінця", – сказав Сологуб.

За словами заступника голови Нацбанку, це звичайний стандартний діалог з МВФ: всі параметри програми зрозумілі, оприлюднені попередні кроки, які від України очікує Фонд, щоб винести нову програму співпраці на ухвалення Радою директорів.

Сологуб додав, що у МВФ немає зауважень щодо питань монетарної політики.

"Під час візиту місії МВФ до Києва представники Фонду зустрілися з низкою державних органів, у тому числі й НБУ. Під час зустрічі з представниками Фонду в НБУ ми обговорювали звичні питання: зростання економіки, динаміку інфляції, монетарну політику, стан банківської системи. Нових питань не було. В МВФ до нас взагалі питань немає: Нацбанк виконує цілі монетарної політики", – зауважив він.

Нагадаємо, що експерти МВФ розпочали роботу в Києві.

22 січня 2020 року на Всесвітньому економічному форумі в Давосі Президент Володимир Зеленський обговорив із директором-розпорядником Міжнародного валютного фонду Крісталіною Георгієвою реформи в Україні та реалізацію програми фінансування в 5,5 млрд дол.

Міжнародний валютний фонд відзначає активний діалог з Україною за новою програмою фінансування на 5,5 мільярда доларів, але не може назвати можливі терміни її затвердження.

У заяві МВФ зазначається, що програму ще має затвердити Рада директорів МВФ, а рішення залежатиме від виконання Україною низки невідкладних дій.

Для отримання чергового траншу, МВФ чекатиме від України прийняття закону про неможливість повернення банків екс-власникам, врегулювання тарифів та завершення реформ.

Раніше, МВФ назвав три сценарії розвитку економіки України.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: