fbpx
Сьогодні
16:07 27 Лют 2020

ЦВК визначила першочергові заходи щодо реалізації Виборчого кодексу України

Фото Reuters

Сьогодні Центральна виборча комісія (ЦВК) визначила першочергові заходи щодо реалізації Виборчого кодексу України та внесла на розгляд Кабміну обсяг фінансування, необхідний для їх виконання.

Про це повідомляє пресслужба ЦВК.

До таких заходів, насамперед, належить утворення регіональних представництв у місті Києві та кожній області з наданням їм статусу юридичної особи. Це необхідний захід, адже він підвищить інституційну спроможність ЦВК, що, в свою чергу, допоможе швидше та ефективніше розв'язувати питання на рівні регіонів.

Також новий Виборчий кодекс України передбачає зміну виборчої системи, за якою мають проводитися, зокрема, місцеві вибори.

Звідси необхідність модифікації системи «Вибори», а також створення додаткових можливостей для автоматизації виборчих процедур. Крім того, Державний реєстр виборців потребує функціонального розширення можливостей програмного забезпечення системи та запровадження нових вебсервісів для взаємодії з виборцями.

Також зазнає змін структура Секретаріату ЦВК, щоб забезпечити підготовку учасників виборчого процесу та взаємодію з регіональними представництвами.

Так, на реалізацію вищезазначених першочергових кроків необхідно орієнтовно майже 204 млн грн.

Раніше повідомлялося, що ЦВК і делегація Венеціанської комісії обговорили зміни до Виборчого кодексу.

Нагадаємо, КВУ виступає за перегляд Виборчого кодексу в частині місцевих виборів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: