fbpx
Сьогодні
18:28 27 Лют 2020

Пристайко заявив, що "план Б" - це не бетонна стіна висотою 6 метрів на Донбасі

Міністр закордонних справ України Вадим Пристайко заявляє про необхідність пошуку підходів, які відрізнятимуться від Мінського угод з метою завершення війни на Донбасі.

Про це передає УНІАН.

Журналісти запитали міністра, чи обговорюється українською владою "план Б", наприклад, побудови стіни, якщо не вдасться реалізувати намір президента Володимира Зеленського за рік завершити війну на Донбасі.

Глава МЗС заявив, що президент обговорює ці проблеми, і що також працює команда, до якої входять не лише представники зовнішньої політики, а й представники безпеки і оборони.

"Президент дійсно говорив про те, що існує "план Б". Але це не означає, що "план Б" – це бетонна стіна висотою шість метрів", – заявив Пристайко.

У цьому зв'язку глава МЗС сказав, що йдеться скоріше про зміни, які відрізняються від Мінського процесу, і, зокрема, про миротворчу місію, якої немає у Мінському процесі.

"Ми всі з вами, очевидно, розуміємо, що Мінські домовленості зупинилися у тому стані, в якому зараз є, і не дають прогресу, якого ми від них очікуємо", – сказав міністр.

Раніше колишній помічник президента Росії Владислав Сурков заявив, що "України немає, є українство" і що "Донбас не заслуговує такого приниження", як повернення до її складу.

У відповідь міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив, що Україна живе незалежно від уявлення про неї "відставного шовініста" екс-помічника президента Росії Владислава Суркова.

У Кремлі вже відхрестилися від заяв Суркова про Україну та Донбас.

При цьому Лавров заявив, що Росія не знає про зустріч глав МЗС "нормандської четвірки", яку анонсував Пристайко.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: