fbpx
Сьогодні
15:17 27 Лют 2020

Головний санлікар закликає українців утриматися від поїздок до країн, де зафіксований коронавірус

Заступник міністра охорони здоров'я України Віктор Ляшко закликає українців утриматися від поїздок до країн, де зареєстровано поширення коронавірусу всередині країни.

"Ми нагадуємо українцям, що на цей період, коли відбувається поширення коронавірусу в ЄС, прохання утриматися від поїздок до країн, де зафіксовано випадки передання всередині країни з метою захисту свого здоров'я і запобігання потраплянню на територію України коронавірусної інфекції", – сказав він на прес-брифінгу.

За його словами, стан здоров'я українки з підозрою на коронавірус в Італії задовільний.

"Сьогодні МЗС повідомив, що є підозра на коронавірусну інфекцію в українки. Її стан не критичний, загрози здоров'ю немає, вона перебуває в Неаполі в інфекційній лікарні. Її біоматеріали передали на дослідження", – сказав він.

Ляшко наголосив, що за минулу добу на пунктах пропуску і в аеропортах не ізольовано жодної людини.

"Ми продовжуємо температурний скринінг у пунктах пропуску та аеропортах міжнародного значення. Упродовж минулої доби скринінгом охоплено понад 75 тис. людей, і жодну людину не ізолювали в ізолятори або інфекційні стаціонари", – сказав він.

Заступник міністра додав, що біоматеріали двох ізольованих у першу добу скринінгу направили до центральної лабораторії для діагностики коронавірусу.

"У першу добу ми ізолювали кількох людей. Наразі ми проводимо лабораторні дослідження в Центральній вірусологічній лабораторії в ЦГЗ щодо двох випадків підозри на нову коронавірусну інфекцію. Це дві людини з Чернівецької області (…) Сьогодні в нас будуть результати. Попередні дослідження на грип та грипоподібні захворювання дали негативні результати", – сказав він.

Крім цього, за словами заступника міністра, за результатами ранкового медогляду всі евакуйовані з Уханя, екіпаж і супровід здорові (загалом 103 особи, які перебувають на обсервації в Нових Санжарах Полтавської обл).

Ляшко додав, що всі ОДА надають інформацію МОЗ про те, що було зроблено в підготовчому періоді для забезпечення системної готовності медзакладів і лабораторій на випадок поширення коронавірусу на території України.

Рубрика:
Суспільство

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: