fbpx
Сьогодні
16:45 26 Лют 2020

У Тунісі заборонять пластикові пакети в супермаркетах і аптеках

У Тунісі з березня 2020 року заборонять пластикові пакети в супермаркетах і аптеках.

Про це пише The Guardian.

Повністю відмовитись від пластикових пакетів у країні планують до 2021 року.

Проблема забруднення пластиком у країні північної Африки набирає обертів, приймаючи виклики від промислових заводів і низького рівня поводження з побутовими відходами.

Використані пластикові пакети стали звичайним елементом загального пейзажу в Тунісі: вони розлітаються по сільській місцевості, чіпляються за дерева, забруднюють водойми. Найчастіше пакети опиняються на узбіччях доріг.

У 2016 році в країні була спроба ввести подібну заборону, але та зазнала краху через голосний опір з боку промисловості. Проте, частина провідних супермаркетів все ж зупинила виробництво безкоштовних пакетів. Натомість, магазини почали стягувати плату за товщі пакети, що призвело до різкого скорочення загальної кількості пакетів в обігу.

Відомо, що в Тунісі споживається понад 4,2 мільярда одноразових пластикових пакетів, з яких 1,2 мільярда імпортується в країну неофіційно.

Активісти охоче сприйняли заборону пластикових пакетів, як перший крок до повної відмови від пластику, адже країна стикається з рядом інших екологічних проблем, наприклад, пластиковою упаковкою, одноразовим посудом, а також залежність від підприємств важкої промисловості старого зразку, які зробили частину країни та узбережжя непридатними для життя.

Нагадаємо, що вперше в Україні завод розробив і сертифікував біорозкладні пакети.

Раніше в Україні з'явилися екопакети для сміття, які можна компостувати.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: