fbpx
Сьогодні
18:47 26 Лют 2020

У Кучми заявили про те, що процес мирного врегулювання на Донбасі виявився під питанням

Тристороння контактна група (ТКГ) з врегулювання ситуації на Донбасі сьогодні, 26 лютого, провела черговий раунд переговорів у Мінську (Білорусь).

Про це повідомляє прессекретар представника України на переговорах Леоніда Кучми Дарка Оліфер.

Так, сьогодні на засіданні ТКГ продовжила роботу над реалізацією домовленостей "нормандської четвірки", досягнутих на зустрічі в Парижі у грудні 2019 року.

"Українська сторона закликала РФ забезпечити режим припинення вогню, відкрити нові КПВВ на лінії зіткнення, звільнити утримуваних осіб, надати допуск представникам Міжнародного Комітету Червоного Хреста", – повідомила Оліфер, зазначивши, що спроба прориву лінії розмежування, здійснена бойовиками 18 лютого 2020 року може поставити під питання сам процес мирного врегулювання на Донбасі.

Вона також додала, що наразі триває обговорення нових ділянок розведення, а системні порушення режиму "тиші" відкидають назад процес мирного врегулювання.

Представник України у ТКГ Леонід Кучма наголосив, що прогресу на Донбасі бути не може без виконання безпекової складової мінських домовленостей.

Крім того, на засіданні обговорювалися списки утримуваних осіб, почато обговорення модальностей ухвалення рішень щодо відкриття нових пунктів пропуску через лінію зіткнення та додаткові заходи на КПВВ через загрозу поширення коронавірусу.

Раніше колишній помічник президента Росії Владислав Сурков заявив, що "України немає, є українство" і що "Донбас не заслуговує такого приниження", як повернення до її складу.

У відповідь міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив, що Україна живе незалежно від уявлення про неї "відставного шовініста" екс-помічника президента Росії Владислава Суркова.

У Кремлі вже відхрестилися від заяв Суркова про Україну та Донбас.

При цьому Лавров заявив, що Росія не знає про зустріч глав МЗС "нормандської четвірки", яку анонсував Пристайко.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: