fbpx
Сьогодні
09:48 26 Лют 2020

Тристороння контактна група обговорить сьогодні нові ділянки розведення на Донбасі

Чергове засідання Тристоронньої контактної групи (ТКГ) з врегулювання ситуації на південному сході України відбудеться в середу в Мінську.

На попередньому засіданні, 12 лютого, в рамках ТКГ обговорювалося розведення сил і засобів поблизу Гнутового, проте остаточно це питання не було вирішено. За словами спецпредставника ОБСЄ в ТКГ Гайді Грау, на засіданні в середу дискусія з розведення сил буде продовжена.

"Я не можу сказати, що буде далі, чи будуть якісь рішення на наступній зустрічі, але це, звичайно ж, дуже важливо і було б бажано", – зазначила Грау після засідання ТКГ.

Крім того, як очікується, ТКГ обговорить питання загострення ситуації на Донбасі 18 лютого, а також продовжить обговорення обміну утримуваними особами, забезпечення водопостачання через лінію зіткнення, виплату пенсій та дискусію з питань особливого статусу Донбасу, а також імплементації "формули Штайнмаєра" в українське законодавство.

Традиційно перед засіданням ТКГ проводять роботу її чотири підгрупи: з безпеки, з політичних, економічних і гуманітарних питань.

Після попереднього засідання ТКГ відбулась телефонна розмова президентів України і Росії Володимира Зеленського та Володимира Путіна. Лідери двох країн обговорили процес звільнення утримуваних на території самопроголошених республік Донбасу і в РФ (зокрема в Криму) громадян України, а також підготовку до наступної зустрічі лідерів "нормандської четвірки".

 

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: