fbpx
Сьогодні
21:05 26 Лют 2020

Скалецька дала 4 поради, як вберегти себе від коронавірусу

Фото AFP

Міністерка охорони здоров'я Зоряна Скалецька розповіла про симптоми зараження, а також дала поради, як вберегти себе від коронавірусу.

Про це вона написала у статті НВ.

"Симптоми цієї вірусної інфекції можуть включати в себе нежить, біль у горлі, кашель і підвищення температури. У деяких випадках спостерігаються ускладнення у вигляді пневмонії або утрудненого дихання. У рідкісних випадках хвороба призводить до смерті", – йдеться в повідомленні.

У групі ризику важкої форми цього вірусного захворювання – літні люди, а також особи з хронічними захворюваннями (діабет, серцево-судинні захворювання).

Як визначити вірус?

Щоб визначити конкретно це захворювання необхідні лабораторні дослідження.

Скалецька зазначила, що зазвичай люди, які заразилися вірусом або недавно відвідували Китай, або тісно контактували з такими людьми.

Підвищений ризик захворюваності також і у медичних фахівців, які надавали допомогу пацієнтам до виявлення у них коронавірусної інфекції.

Як вберегти себе від коронавірусу?

  1. Щоб убезпечити себе від вірусу потрібно регулярно обробляти руки спиртовмісним засобом або мити їх з милом. Така обробка рук вб'є вірус, навіть якщо він буде присутній на вашій шкірі.
  2. При кашлі та чханні потрібно прикривати рот і ніс серветкою або згином ліктя; відразу викидайте серветку в контейнер для сміття з кришкою і обробляйте руки спиртовмісним антисептиком чи мийте їх водою з милом.
  3. Тримайтеся від людей на відстані як мінімум 1 м, якщо у них кашель, нежить і підвищена температура.
  4. Намагайтеся не чіпати руками очі, ніс і рот. Руками ви можете торкнутися поверхонь, на яких може бути присутнім вірус. Через дотики руками до очей, носа або рота інфекцію можна перенести зі шкіри рук в організм.

Також Скалецька додала, що убезпечити себе і оточуючих від епідемії ми можемо тільки суворим і неухильним виконанням вказівок медиків.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: