fbpx
Сьогодні
11:37 26 Лют 2020

Крим не стане ціною для миру на Донбасі, - президент

Володимир Зеленський назвав повернення Криму частиною національної української ідеї і запевнив, що Київ не визнає анексію півострова Росією в обмін на мир на Донбасі.

Про це він сказав під час виступу на форумі "Age of Cimea".

Зеленський: "Розпочати я хотів би з простих, очевидних речей – аксіом, що не потребують доведення: тиждень складається з семи днів, планета Земля кругла, а Кримі – це Україна. Наше суспільство може сперечатися щодо багатьох питань, але це не викликає жодних сварок чи сумнівів, тут українці на 100% єдині.

А отже повернення Криму – це безспірна частина нашої національної ідеї.

6 років тому Росія анексувалв Крим. 6 років наше життя змінилося: ми зрозуміли, що живемо у світі, де меморандуми, на жаль, майже нічого не варті, а система міжнародного права та світової безпеки недосконала і вразлива

Сьогодні ми робимо все можливе, щоб припинити війну на Донбасі і не втрачати щодня найкращих українців. На це направлені всі наші зусилля. Та це не означає, що Крим знімається з повістки чи може стати ціною миру на Донбасі, миру в Україні.

Ми зробимо усе, щоб над Кримом знову майорів український прапор. Так, це дуже складне завдання, яке не може вирішитися, на жаль, завтра. Але є речі, які ми можемо і повинні робити вже сьогодні".

Найперше, за словами Зеленського, – це підтримка громадян, які живуть у Криму або мають кримську реєстрацію. Крім того, це звільнення політв'язнів і українське мовлення на Крим.

Участь Президента України Володимира Зеленського у відкритті Форуму «Age Of Crimea Forum 2020».

Участь Президента України Володимира Зеленського у відкритті Форуму «Age Of Crimea Forum 2020».

Posted by Офіс Президента України on Wednesday, February 26, 2020

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: