fbpx
Сьогодні
16:03 26 Лют 2020

Голова правління Приватбанку: Є реальний ризик повернення банку колишнім власникам

Якщо націоналізацію Приватбанку скасують, Україні загрожують "втеча капіталу" та девальвація гривні.

Про це виданню Financial Times розповів голова правління Приватбанку Петр Крумханзл.

Крумханзл підкреслив, що є "реальний ризик" повернення банку ексвласникам Ігорю Коломойському та Геннадію Боголюбову, або що вони отримають щедру компенсацію.

"Для кредиторів та іноземних інвесторів справа Приватбанком стала індикатором щирості президента Зеленського щодо боротьби з корупцією та реформування економіки", – йдеться у статті Financial Times.

За словами Крумханзла, якщо Київ не виконає попередніх домовленостей з МВФ у рамках нової програми на 5.5 млрд доларів, то може не отримати цих грошей.

"Якщо ситуація піде не так, як планувалось, то дуже велика ймовірність, що Україна не отримає грошей МВФ", – підкреслив він.

Він заявляє, що у такому випадку довіру до українського уряду буде підірвано, і інвестори почнуть виводити свої гроші з країни.

Це, за його словами, буде ударом для фінансовго сектора та призведе до девальвації гривні.

"Під тиском західних донорів Зеленський заявив, що підтримує націоналізацію Приватбанку, але він був менш категоричним щодо гарантій того, що її не можна скасувати", – пише видання.

"Я не впевнений, що Зеленський має правильну картину, тому що та картина, яку він має, виходить від його оточення", – сказав голова правління Приватбанку.

Рубрика:
Економіка

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: