Новини

Зеленський виступає за гарантований ринок збуту українського вугілля та пропонує відвідати шахтарські містечка

Президент Володимир Зеленський виступає за гарантований ринок збуту українського вугілля.

"Має бути гарантований ринок збуту, і цей ринок – українські ТЕС. Держава повинна захистити українське вугілля, для цього потрібен енергетичний баланс на наступні 10 років, де було б відображено, скільки вугілля видобуватимемо", – сказав він на нараді працівників вугільної галузі.

За словами президента, нині Україна видобуває більше вугілля, ніж може продати, але це не повинно бути проблемою шахтарів. "Завдання профільного міністра – визначити, яким має бути енергобаланс, яка частка має належати тепловій генерації", – зазначив Зеленський.

Крім того, президент вважає за необхідне створити координаційний центр трансформації вугільної галузі на чолі з віце-прем'єром – міністром розвитку громад і територій Денисом Шмигалем за обов'язкової участі в ньому представників вугільних підприємств, місцевої влади, зокрема голів облдержадміністрацій.

"Проблеми подальшого розвитку галузі мають вирішуватися систематично й системно", – констатував Зеленський.

Звертаючись до міністра енергетики та захисту довкілля Олексія Оржеля, він акцентував увагу на важливості комплексного вирішення питань працівників галузі.

"Коли ви говорите з шахтарями про майбутнє, потрібно спочатку вирішити їхнє минуле. І коли ви вирішите їхні проблеми, вони тільки тоді почнуть вам довіряти. Тільки так", – констатував Зеленський.

Президент наголосив, що попередні 20 років влада майже не звертала уваги на шахтарські регіони, і там накопичилося багато проблем.

"Тому давайте підготуємо поїздку до всіх цих шахтарських містечок. Але з планом, щоб нам людям нормально в очі дивитися", – сказав президент.

За його словами, до підготовки цих поїздок можна також залучити представників великих енергетичних компаній, таких як ДТЕК.

"Побачимо, яка кількість людей там живе, яке там повинно бути підприємство. Це може бути і приватне підприємство, тому що там люди з шахтарських містечок, у яких є голова й руки. І з цим планом, що ми можемо там побудувати, приїдемо до цих містечок і побачимо, який там стан шкіл, садочків", – запропонував Зеленський.

Зеленський заявив що жодну шахту не можна ліквідувати, поки працівники не отримають іншої роботи з гідною оплатою.

Президент пропонує компанії Ахметова приватизувати неприбуткові шахти.

Також Зеленський вимагає погасити борги по зарплатам шахтарям в найближчі два місяці.

Свіжі дописи

  • Новини

Усі розвідки партнерів поінформовані про загрози й перспективи, які є зараз, – Зеленський

Президент України Володимир Зеленський у вечірньому відеозверненні наголосив, що всі розвідки країн-партнерів поінформовані про наявні загрози… Читати більше

Monday April 29th, 2024
  • Новини

Рішення для перемоги: в Україні формують добровольчий жіночий підрозділ управління БПЛА

В Україні виникла ініціатива із формування добровольчого жіночого підрозділу, що займатиметься безпілотниками у тісній інтеграції… Читати більше

Monday April 29th, 2024
  • Новини

Зеленський провів Ставку: заслухав доповіді по фронту та про перемовини щодо звільнення полонених

Президент України Володимир Зеленський сьогодні, 29 квітня, провів засідання Ставки верховного головнокомандувача. Під час засідання… Читати більше

Monday April 29th, 2024
  • Новини

Шмигаль провів розмову з новим Прем’єр-міністром Ірландії: обговорили ракетні атаки та конфіскацію активів рф

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль провів розмову з новим Тішоком (Прем’єр-міністром) Республіки Ірландія Саймоном Гаррісом. Про… Читати більше

Monday April 29th, 2024
  • Новини

У Литві вважають, що про питання повернення українців призовного віку з-за кордону мають обговорюватися на рівні ЄС

Прем’єр-міністерка Литви Інґріда Шимоніте вважає, що деякі питання повернення українців призовного віку в Україну мають… Читати більше

Monday April 29th, 2024
  • Новини

Ракетний удар по Одесі: четверо загиблих, 28 поранених

Кількість загиблих унаслідок ракетного удару по Одесі збільшилась до чотирьох. Також відомо про 28 поранених,… Читати більше

Monday April 29th, 2024

Цей сайт використовує Cookies.