fbpx
Сьогодні
13:25 25 Лют 2020

Законопроект змін до Конституції щодо децентралізації планують внести в Раду наприкінці березня

Фото УНІАН

Новий законопроект про зміни до Конституції України в частині децентралізації планується внести до Верховної Ради наприкінці березня 2020 року.

Про це заявив народний депутат фракції "Слуга народу" і член комітету з питань організації державної влади, місцевого самоврядування та містобудування Віталій Безгін.

"Наразі стартує публічне обговорення, після нього у нас буде два тури регіонального обговорення – це два тижні. Також у нас будуть окремі консультації на рівні Ради Європи з 11 до 14 березня. Після цього відбудеться фінальне узгодження вже на великому заході в Києві, і наприкінці березня ми можемо чекати на відповідне внесення", – заявив Безгін на брифінгу за підсумками першої панельної дискусії щодо реформи децентралізації.

Депутат додав, що дуже важливим є ухвалення цього законопроекту до місцевих виборів у жовтні 2020 року, щоб уся країна почала жити згідно з одним адміністративно-територіальним устроєм.

"У нас є проміжок на початку четвертої сесії – з 2 до 5 вересня, коли ми плануємо виходити на голосування у 300 голосів, і сподіватимемося, що цей інклюзивний формат сприятиме голосуванню всіх фракцій і груп за зміни до Конституції", – вважає Безгін.

Згідно з презентацією, яку було продемонстровано учасникам Громадського хаба "Через консенсус – до змін до Конституції України щодо децентралізації", законопроект планується внести до 20 березня. Направити на висновки до Конституційного Суду документ планують до 2 квітня.

Ухвалити законопроект про зміни до Основного закону в першому читанні організатори дискусії мають до 7 серпня, а до 5 вересня – схвалити документ конституційною більшістю.

Раніше, голова партії "Слуга народу" Корнієнко назвав три речі, необхідні для завершення реформи децентралізації.

У фракції "СН" розповіли, де шукатимуть голоси для змін у Конституцію щодо децентралізації.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: