fbpx
Сьогодні
23:38 25 Лют 2020

Венедіктова пообіцяла звітувати щомісяця перед родинами Небесної Сотні

Державне бюро розслідувань планує щомісяця влаштовувати зустрічі із представниками громадських організацій "Родина Героїв Небесної Сотні" та "Нескорений Майдан – 18.02".

Про це повідомила Т.в.о. директора Державного бюро розслідувань Ірина Венедіктова, передає пресслужба.

Наразі у ДБР 49 кримінальних проваджень щодо "справ Майдану". Венедіктова поінформувала родини Героїв Небесної Сотні та їхніх представників про перебіг їх розслідування.

"Наші слідчі вже скерували до суду дві "справи Майдану" – щодо викрадення та вбивства журналіста Василя Сергієнка та колишнього слідчого міліції, який незаконно затримував учасників мітингів. Повідомлено про підозру у вбивстві та замаху на вбивство "майданівців" бійцю спецпідрозділу "Омега", – сказала вона.

Очільниця ДБР пообіцяла, що такі звітні зустрічі будуть щомісячними. А для постійної комунікації з органом представники потерпілих та поранених делегували Юрія Аксеніна та Павла Кучера.

"Невдовзі у Державному бюро розслідувань буде створене окреме Управління з розслідування злочинів, вчинених у зв'язку із масовими протестами у 2013-2014 роках. Конкурс на керівника цього підрозділу ми оголосимо найближчим часом. І одним із критеріїв відбору буде досвід кандидата у розслідуванні "справ Майдану". Також цей підрозділ буде значно доповнений кадрами", – підсумувала Венедіктова.

Раніше повідомлялося, що Венедіктова виступає за скасування закону про амністію учасників Майдану.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: