fbpx
Сьогодні
12:04 25 Лют 2020

Українці з круїзного лайнера мають намір залишатися на карантині в Японії

Більшість громадян України, членів екіпажу круїзного лайнера Diamond Princess, який перебуває на рейді поблизу порту Йокогами (Японія), не висловили наміру повертатися до України протягом найближчих днів і планують пройти карантин в Японії.

Про це повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" в прес-службі МЗС України.

"Посольство України в Японії провело опитування всіх наших співвітчизників про їхнє бажання бути репатрійованими до України. За повідомленням дипустанови, станом на 22 лютого 24 із 25 опитаних українців (з одним встановити зв'язок не вдалося) не висловили наміру повертатися до України протягом найближчих днів, а потім планують пройти карантин в Японії", – йдеться в повідомленні.

У прес-службі також повідомили, що двоє громадян України, у яких було діагностовано наявність вірусу Covid-19, продовжують перебувати в медзакладах м. Токіо. "Стан їхнього здоров'я поліпшується".

Посольство України в Японії перебуває на зв'язку з громадянами України, які перебувають на борту лайнера і лікарнях, та підтримує постійний контакт із різними службами для вирішення можливих проблем у співвітчизників.

У МЗС розповіли, що 19 лютого сплив термін раніше оголошеного карантину за результатами виявлення фактів захворювання на коронавірус на Diamond Princess. Після цього розпочався процес висадки на берег пасажирів.

Загалом на борту судна перебували 3 тис 700 осіб, серед яких 25 громадян України. Станом на 24 лютого на борту лайнера продовжують перебувати приблизно 1 тис. осіб – членів екіпажу та обслуговуючого персоналу судна, а також майже 300 пасажирів. Однак за результатами додаткових перевірок МОЗ Японії вирішило продовжити режим карантину для 100 осіб у спецзакладах ще на 14 днів, а також закликало всіх пасажирів, котрі зійшли на берег, не залишати своїх будинків протягом наступних 14 днів.

"За інформацією посольства України в Японії, з метою ухвалення рішення про можливість залишення членами екіпажу лайнера місцеві медики провели необхідні тести, результати яких поки що не відомі. Наших співвітчизників, які отримають позитивні результати тестів, буде госпіталізовано до місцевих медичних закладів, негативні – продовжать карантин" , – розповіли в МЗС.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: