fbpx
Сьогодні
18:33 25 Лют 2020

У Києві будуть екологічно утилізувати старий одяг: як це працює

Відтепер у киян з'явився ще один спосіб позбутись непотрібного одягу екологічно — "Україна БЕЗ сміття" розпочинає прийом одягу на утилізацію високотемпературним спалюванням.

Акція буде діяти НЕ на постійній основі, одяг прийматимуть в перші вихідні кожного місяця (стежте за новинами на сторінці ГО).

Вперше збирати одяг та взуття на високотемпературне спалювання будуть в ці вихідні, 29 лютого.

📍 Де: Станція NoWasteRecyclingStation на вул. Саперно-Слобідська, 25. Прийом відбуватиметься безпосередньо на рампі перед входом на станцію.
⏰ Коли: 29 лютого — 1 березня, з 10:00 до 15:00.

📌 Що саме і як прийматимуть

Приносьте старі, але чисті одяг та взуття. Старі плями, які не взяла пральна машина — ок, а от їжа чи інші подібні речі — не ок. Металеві деталі, декор можна НЕ відділяти, якщо вони незначні та є частиною одягу (наприклад, замки, ґудзики тощо).

Консультанти допоможуть вам пересипати все у пакети на станції та перевірять вміст (для того, щоб переконатися, що там дійсно чисті речі і немає заборонених предметів).
Окремо на повторне використання в цей день будуть приймати:

• Шкарпетки у хорошому стані для безпритульних людей, які передадуть організації Молодь За Мир. Шкарпетки мають бути чисті, парні, цілі і лише для дорослих (не менші за 36 розмір).
• Джинси для upcycling проєкту «Клаптик фешн». З них потім зроблять новий одяг.

ВАЖЛИВО: підходять джинси без стрейчу, лосіни/легінси/стрейчеві джинси приносити НЕ потрібно.

📌 Скільки коштує послуга

Послуга платна, оскільки включає в себе роботу з прийому, досортування, логістики та відповідальної утилізації високотемпературним спаленням на підприємстві «Тарком», що також коштує грошей.
Під час прийому одягу консультанти допоможуть вам перекласти його до відповідного розміру пакета, щоб визначити його вартість (в залежності від об'єму пакету буде відповідна ціна):

Пакет 120 л — 250 грн; пакет 60 л — 125 грн; пакет 20 л — 50 грн.

Додатково оплачувати пакет не потрібно.

📌 Де утилізують одяг?

На заводі «Тарком», який займається утилізацією неліквідного пластику, а тепер також буде забирати в «України без сміття» на утилізацію одяг і взуття. Детально про співпрацю і технології заводу читайте за посиланням.

📌 Нотатка від команди «Україна без сміття»

Приносьте той одяг, який вже ніяк не можна передати комусь. Послуга високотемпературного спалювання передбачена лише для тих речей і взуття, які вже точно ні в якому разі не підлягають носінню і організатори акції роблять це для того, щоб уникнути потрапляння таких відходів (які часто містять пластик у вигляді синтетичних тканин) на звалища.

Одяг поштою поки що не приймають.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: