fbpx
Сьогодні
10:40 25 Лют 2020

У Китаї випустили на вулиці робота, який вимірює температуру тіла для боротьби з коронавірусом

Робота з технологією 5G і тепловізором почали застосовувати для запобігання поширенню коронавірусу в місті Сучжоу китайської провінції Цзянсу.

Пристрій здатний вимірювати температуру тіла відразу у кількох десятків людей, відзначили розробники.

Рухомий робот, за допомогою інтелектуальних технологій розпізнавання облич і вимірювання температури тіла здатний одночасно відстежувати 32 цілі під час «патрулювання» вулицями, повідомили розробники новинки.

Робот з інтегрованими технологіями 5G, хмарних обчислень і візуального інтелекту був спільно створений Сучжоуським інститутом інноваційних досліджень при нанкінському університеті, Сучжоуським відділенням телекомунікаційної компанії «Чайна Телеком» і Сучжоуською компанією робототехніки Smart Origin Robotics.

"Крім перевірки температури тіла, робот також може виявити, чи носить людина медичну маску. Якщо ні, то він дасть усне попередження", — повідомив дослідник з названого інституту Чень Цзе.

За словами розробників, цього робота можна задіяти для профілактики інфекції в місцях масового скупчення людей, таких як вестибюлі адміністративних служб і станції громадського транспорту.

 

Рубрика:
Суспільство

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: