fbpx
Сьогодні
20:12 25 Лют 2020

Росія зрозуміла, як створити в Україні хаос, - Зеркаль

Колишня заступниця глави МЗС Олена Зеркаль вважає, що події у Нових Санжарах показали, як легко Росія за потреби зможе створити в Україні хаос.

Про це вона розповіла в інтерв'ю "Європейській правді".

"Це дуже голосний дзвіночок, який ми всі мали почути. Це – сигнал про те, що будь-яка інформаційна провокація може створити в державі хаос, який виявиться дуже важко контролювати", – зазначила Зеркаль.

Вона не стверджує, що Росія відіграла якусь роль у подіях в Нових Санжарах. Але наголошує, що це "пілотний кейс", який показує, наскільки жахливі наслідки може мати повномасштабна інформаційна атака.

"За мотивами цього локального хаосу у мене є питання: наскільки ж зараз сильне напруження в суспільстві, наскільки легко ним маніпулювати, і наскільки легким завданням для Росії з її інформаційним потенціалом та агентурною мережею в Україні буде створити за потреби величезний хаос?", – зазначила колишня заступниця міністра.

"Україні потрібно терміново зробити висновки, щоби у майбутньому, коли будуть вкидатися подібні історії, в тому числі росіянами, розуміти, як на це реагувати", – підкреслила Олена Зеркаль.

Нагадаємо, що Зеркаль призначили радником голови "Нафтогазу" Коболєва.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: