fbpx
Сьогодні
23:43 25 Лют 2020

Олімпіаду в Токіо та Євро-2020 можуть скасувати через коронавірус

Міжнародний олімпійський комітет (МОК) не став виключати скасування Олімпіади-2020 в Токіо через епідемію коронавіруса.

Про це заявив член МОК Дік Паунд, передає AP.

"Рішення про проведення Олімпіади повинно бути прийнято мінімум за два місяці до її початку. Для проведення Ігор потрібно запустити безліч процесів, що стосуються безпеки, їжі, Олімпійського села, готелів. ЗМІ повинні підготувати свої студії.

Зараз все вказує на те, що Ігри будуть проведені, все йде своєю чергою. Так що треба сконцентруватися на підготовці, але будьте впевнені, що МОК не змусить спортсменів змагатися в умовах пандемії", – підкреслив Паунд.

Олімпіада-2020 повинна пройти в Токіо з 24 липня по 9 серпня.

Коронавірус почав поширюватися в Китаї, проте в Японії вже зафіксовано більше ста осіб хворих, а також ще близько 700 знаходяться на круїзному лайнері Diamond Princess.

Також в УЄФА повідомили, що в разі погіршення ситуації з епідемією коронавірусу існує ймовірність скасування чемпіонату Європи з футболу-2020.

Про це повідомив віце-президент УЄФА Мішель Уве, повідомляє The New York Times.

Як зазначили в європейській федерації, на даний момент УЄФА стежить за ситуацією в 12 країнах, які прийматимуть перший спільний чемпіонат Європи.

"Ми перебуваємо на етапі очікування. Ми стежимо за всіма країнами, і футбол повинен слідувати вказівкам окремих країн. Змагання будуть скасовані тільки в разі погіршення ситуації", – сказав Уве.

Зазначимо, Євро-2020 пройде в 12 країнах в період з 12 червня по 12 липня – Азербайджан, Англія, Угорщина, Німеччина, Данія, Ірландія, Іспанія, Італія, Нідерланди, Росія, Румунія і Шотландія.

Численні спортивні змагання, включаючи матчі серії А, були скасовані в Італії, і щонайменше шість із 10 запланованих на наступні вихідні матчів серії А будуть проводитися за закритими дверима. Рим, який досі не постраждав, повинен провести три матчі групового етапу і один чвертьфінал на турнірі Євро-2020 в червні і липні. Перший матч запланований на 12 червня.

Нагадаємо, МОЗ рекомендує українцям утриматися від поїздок до Італії через коронавірус.

Станом на вечір 25 лютого, кількість жертв COVID-19 в Італії зросла до 11, захворіли понад 300 осіб.

Випадки захворювання COVID-19 виявлено в Румунії, Хорватії, Австрії. Всі вони пов'язані з Італією.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: