fbpx
Сьогодні
11:12 24 Лют 2020

В Китаї заявляють про наявність вакцини проти коронавірусу, але їй потрібні додаткові перевірки

У КНР розроблено вакцину, яка попередньо показала ефективність проти коронавірусу, повідомив посол Китаю в Росії Чжан Ханьхуей.

"У Китаї вже розробили вакцину, яка показує імунітет. Але це попередньо, потрібні подальші перевірки та доопрацювання", – сказав він на брифінгу в посольстві Китаю в Москві.

Чжан Ханьхуей також повідомив про знайдені ефективні ліки для лікування коронавірусу.

"Практика свідчить, що китайські ліки ефективно діють. У всіх випадках, коли застосовують ліки, не було жодного випадку ускладнення. Загальна ефективність китайських ліків демонструє понад 85%, у деяких районах – понад 90%", – сказав він.

Чжан Ханьхуей зазначив, що в Китаї знайшли старі ліки, які ефективно діють проти коронавірусу, це "хлорохіну фосфат, який кілька десятків років застосовується від малярії".

"Також є старі ліки радянського виробництва. Поки що двоє ліків вважаються ефективними. Найефективніші способи – європейська медицина в поєднанні з китайською", – сказав посол.

Чжан Ханьхуей спростував припущення про штучне походження коронавірусу Covid-19, епіцентром поширення якого є місто Ухань – адміністративний центр китайської провінції Хубей.

"Я вам точно скажу, що це не штучне. Можливо, це вірус, як вірус SARS, від диких тварин", – сказав Чжан Ханьхуей.

Він зазначив, що пошук джерела вірусу триває, версія про те, що "господарем" захворювання був кажан, перевіряється, але поки що також не підтверджена.

Нагадаємо, що китайська влада дозволила здоровим нерезидентам Уханя покинути місто.

Рубрика:
Здоров'я

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: