fbpx
Сьогодні
12:47 24 Лют 2020

Прикордонники здійснюють посилене спостереження за пасажирами з Італії через поширення коронавірусу

Українські прикордонники здійснюють посилене візуальне спостереження за пасажирами, які прибувають в Україну з Італії, інформацію про ситуацію в цій країні у зв'язку з поширенням коронавірусу доведено до відома всіх підрозділів.

Про це зазначає спікер Державної прикордонної служби України Андрій Демченко.

"За нами залишається тільки посилене спостереження за пасажирами, і в авіаційних пунктах пропуску, і на автомобільних і залізничних пунктах пропуску. Про ситуацію в Італії інформацію доведено до відома всіх наших підрозділів", – сказав він у коментарі "Інтерфаксу".

Демченко зазначив, що прикордонники здійснюють виключно візуальне спостереження. "Якщо в нас будуть якісь застереження щодо стану здоров'я пасажирів, ми радитимемо їм одразу звернутися до медиків та інформувати медичний персонал в аеропортах. І, звісно, якщо люди скажуть, що вони погано почуваються, то відразу викличемо на місце медиків".

Демченко наголосив, що українські прикордонники робили це від самого початку загострення ситуації через поширення коронавірусу в світі, й зараз просто приділятимуть більше уваги саме італійському напрямку.

Кількість підтверджених випадків зараження коронавірусом Covid-19 в Італії сягнула 203, чотири людини померли, повідомляла в понеділок італійська газета "Репуббліка".

Більшість випадків зараження – 165 пацієнтів – виявлено в італійській області Ломбардія.

Крім того, вірус поширився в областях Венето, Емілія-Романья, Лаціо і П'ємонті.

Наразі Італія посідає третє місце у світі за кількістю заражених уханьським вірусом після Китаю та Південної Кореї.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: