fbpx
Сьогодні
18:28 24 Лют 2020

Коронавірус: ВООЗ заявила, що пік епідемії пройдено

Фото Reuters

Епідемія коронавірусу COVID-19 в Китаї досягла свого піку в період між кінцем січня і початком лютого.

Про це заявив генеральний директор Всесвітньої організації охорони здоров'я Тедрос Адханом Гебреєсус за підсумками досліджень в Китаї.

За його словами, команда ВООЗ дійшла висновку, що пік епідемії припав на період між 23 січня і 2 лютого і з тих пір темпи поширення коронавірусу «впевнено знижувалися».

«Вони виявили, що рівень смертності становить від 2% до 4% в китайському місті Ухань і 0,7% за межами Уханя», — заявив гендиректор ВООЗ.

Згідно з висновками експертів ВООЗ, час одужання пацієнтів з легкою формою COVID-19 становить близько двох тижнів, в той час як люди з тяжкою формою одужують протягом трьох-шести тижнів.

Згідно з останніми даними, в Китаї від ускладнень, викликаних коронавірусом, померли 2 592 людини серед понад 77 000 підтверджених випадків зараження. У всьому світі число заражених коронавірусом перевищило 79 000.

За даними ВООЗ, за межами Китаю зафіксовано 2074 випадки зараження COVID-19 в 28 країнах і 23 смертельні випадки. Італія, Іран і Південна Корея стали найбільшими вогнищами поширення інфекції за межами КНР

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: