fbpx
Сьогодні
23:18 23 Лют 2020

Україна готова до діалогу з жителями Донбасу, але не з фейковими маріонетками, - Пристайко

Україна готова до діалогу з жителями Донецької та Луганської областей, але не з маріонетками, які видають себе за жителів Донбасу, заявив міністр закордонних справ України Вадим Пристайко.

"Ми готові до діалогу з жителями Донбасу, але не з фейковими маріонетками так званих представників. Цей діалог має включити всіх тимчасово переміщених із Донбасу всередині України. Голос внутрішньо переміщених осіб також має бути почутий у Мінську", – сказав він у четвер на дебатах Генеральної Асамблеї ООН щодо ситуації на тимчасово окупованих територіях України.

Міністр також підтвердив, що Україна готова до проведення місцевих виборів на всій території країни цієї осені, але наголосив, що найважливішою умовою для цього є забезпечення політичної складової Мінських домовленостей.

"Ми з нетерпінням очікуємо проведення місцевих виборів на всій території України цієї осені. Проте без базового безпекового та політичного врегулювання населення Донбасу, включно з тими, хто був змушений залишити свої домівки, не матиме можливості зробити свій демократичний вибір на виборах", – зазначив він.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: