fbpx
Сьогодні
11:13 23 Лют 2020

У Вінниці проводять комплексне очищення Південного Бугу

Перший етап комплексного очищення річки Південний Буг розпочався у Вінниці. Очищення проходитиме у три черги, внаслідок чого річка стане чистішою, а вода у кранах вінничан – покращиться.

Про це повідомив міський голова Вінниці Сергій Моргунов на свій сторінці у Facebook.

За його словами, наразі робота зосереджена на розчищенні річища. В акваторії працює земснаряд, який купили у 2018 році за кошти громади, а також спеціальний екскаватор-амфібія. З дна річки підіймають тонни намулу. За три тижні техніка намила понад 12 тисяч кубометрів донних відкладень. З потеплінням залучать ще один земснаряд та баржу, які придбали торік.

У Вінниці проводять комплексне очищення Південного Бугу

«Це стратегічний і вкрай важливий проєкт, адже Південний Буг є джерелом питної води для майже 400-тисячної Вінниці. Поліпшення екосистеми річки позитивно вплине на природні властивості води, – пише міський голова. – Ми розуміємо: якщо не інвестувати в порятунок Бугу сьогодні та не приймати інноваційних рішень з модернізації системи водопостачання, то ми не зможемо підняти якість водопровідної води. Загалом маємо у планах поглибити дно по усій протяжності річки у межах міста – а це майже 14 км».

У Вінниці проводять комплексне очищення Південного Бугу

Нагадаємо, що окрім міської ради, ініціативу з очистки водойм підтримала і Вінницька ОДА. Торік розчищали притоки річки і безпосередньо сам Південний Буг у передмісті Вінниці та Хмільницькому районі. Також земснаряди використовували на річках Вільшанка та Рось, яка є правою притокою Дніпра. Загалом на Вінниччині торік розчистили близько 20 кілометрів водойм.

Розпочато перший етап комплексного очищення річки Південний Буг, яке включатиме три черги.

Південний Буг стане чистішим, а вода у кранах покращиться. Розпочали перший етап комплексного очищення річки, яке включатиме три черги. Це стратегічний і вкрай важливий проект, адже Південний Буг є джерелом питної води для майже 400-тисячної Вінниці. Поліпшення екосистеми річки позитивно вплине на природні властивості води. Зараз робота зосереджена на розчищенні русла ріки. В акваторії працює земснаряд, який купили у 2018-му за кошти бюджету громади, а також спеціальний екскаватор-амфібія. З дна річки піднімають тонни намулу. За три тижні техніка намила понад 12 тис. кубометрів донних відкладень. З потеплінням залучимо ще один земснаряд та баржу, які ми придбали торік. Загалом у планах поглибити дно по усій протяжності річки у межах міста – майже 14 км. Ми розуміємо: якщо не інвестувати в порятунок Бугу сьогодні та не приймати інноваційних рішень з модернізації системи водопостачання, ми не зможемо підняти якість водопровідної води.Николай ФорманюкВладимир Ниценко

Posted by Сергій Моргунов on Monday, February 17, 2020

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: