fbpx
Сьогодні
13:42 23 Лют 2020

Іноземці в обсервації в "Нових Санжарах" викликали швидку допомогу: причина

Евакуйованій з Уханя іноземці, яка знаходиться в обсервації на території медцентру "Нові Санжари", вчора знадобилася невідкладна допомога лікарів.

Про це повідомив заступник міністра охорони здоров'я Віктор Ляшко в Facebook.

За словами Ляшка, в іноземної громадянки в обсервації вчора з'явився біль у животі. Після огляду та консультування зі спеціалістом, було ухвалено рішення про виклик швидкої допомоги для проведення додаткового обстеження.

"Лікарі прибули із пересувним апаратом для проведення ультразвукової діагностики та зі спеціальними контейнерами для забору проб. Полтавські медики спрацювали оперативно. Зайшли, здійснили медичний огляд та вийшли із приміщення обсерватора із дотриманням всіх протиепідемічних норм", – розповів він.

Представник МОЗ зазначив, що лікарі діагностували в іноземки загострення хронічної гастроентерологічної хвороби. Наразі евакуйована громадянка почувається добре. Ознак гострих респіраторних захворювань у даної іноземки та інших громадян в обсервації немає.

"Лікарі склали план лікування, призначили дієтичне меню та залишили на спостереження в обсервації. Зараз евакуйована почуває себе добре. Наголошую, що ніяких ознак ГРЗ немає", – додав Ляшко.

Нагадаємо, 20 лютого літак авіакомпанії SkyUp доставив з Китаю 45 українців і 27 іноземних громадян. Всі вони розміщені на території медичного центру Національної гвардії України "Нові Санжари" в Полтавській області на 14 днів із забезпеченням суворого режиму санітарного епідеміологічного контролю і безпеки.

У SkyUp розповіли, що зробили з літаком, який евакуював людей з Ухань, і куди він далі полетить.

Повідомлялося, що "Шахтар" готовий власним літаком евакуювати з Китаю дівчину з собакою та решту українців.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: