fbpx
Сьогодні
13:20 23 Лют 2020

Геть Авакова: під Офісом Президента вимагають звільнення глави МВС

Під Офісом Президента у неділю проходить акція протесту "Геть Аваковірус". Мітингувальники вимагають відставки Арсена Авакова, який вже 6 рік очолює Міністерство внутрішніх справ.

На протест вийшли близько сотні людей, повідомляє 24 канал.

Частина активістів одягнуті в білі захисні костюми та медичні маски. Вони наголошують: "легше підхопити Аваковірус, аніж коронавірус".

Люди тримають у руках плакати з написами "Геть Авакова", "Зупини Аваковірус," "6 років провалених реформ", "Ми проти чорта Авакова".

Геть Авакова

"До 6-ї річниці власного перебування на посту міністра Аваков влаштував треш із залякуванням новим вірусом, панікою, бійками і БТРами. Він скористався страхом людей і зробив з себе чи не месію. А, насправді, Аваков – і є вірус. Він небезпечний, токсичний, отруює все, чого торкається", – відзначили організатори протесту у фейсбуці.

Люди вимагають негайної відставки Авакова і назвали такі основні його провали у роботі МВС за 6 років:

  • саботаж реформи поліції, збереження старих "ментовських" кадрів;
  • відсутність нормальних розслідувань нападів на громадських активістів та журналістів;
  • практика пошуку "стрілочників" замість роботи над розкриттям справ;
  • покривання злочинів, скоєних поліцейськими;
  • корупційні скандали.

У цьому контексті протестувальники пригадали вбивство активістки Катерини Гандзюк, вбиство журналіста Павла Шеремета та вбивство 5-річного Кирила Тлявова п'яними правоохоронцями у Переяслав-Хмельницькому.

Геть Авакова

"Ми вимагаємо негайно звільнити Арсена Авакова та не призначати його на інші впливові посади. Ми попереджаємо: зніміть чорта, інакше він рано чи пізно знищить вас", – додали активісти.

"Аваков і є тим вірусом, який заражує країну. Він небезпечний, токсичний і має піти з посади", — зазначила активіста Ліза Жарікова у коментарі Громадському.

На акцію протесту також прийшов адвокат Віталій Коломієць — захисник підозрюваної у справі Шеремета Яни Дугарь. Він наголосив, що зіштовхнувся з залякуванням свідків та перешкоджанні роботі експертів через систему, створену і контрольовану чинним міністром.

Активісти хотіли залишити біля Офісу президента плакат з написом: "Подання про відставку міністра внутрішніх справ Арсена Авакова" та знаком питання біля підпису Володимира Зеленського. Втім правоохоронці не дозволили.

Геть Авакова

Геть Авакова

Геть Авакова

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: