fbpx
Сьогодні
13:05 22 Лют 2020

У Раді розповіли, що центральною темою на сесії ОБСЄ стала російська агресія проти України

Агресія Росії проти України та анексія Криму були на порядку денному обговорень на зимовій сесії Парламентської Асамблеї ОБСЄ у Відні.

Про це Укрінформу повідомив голова делегації Верховної Ради в ПА ОБСЄ Микита Потураєв.

«Ми дуже задоволені тим, як пройшла зимова сесія Парламентської Асамблеї ОБСЄ. Ми відчули велику підтримку з боку майже всіх промовців. Під час усіх дебатів згадувалася Україна — як держава, що потерпає від найгострішого на сьогодні конфлікту на теренах Європи. Звичайно, обговорювалися різні питання, але тема російської агресії проти України була в центрі уваги протягом обох днів роботи ПА ОБСЄ», — сказав Потураєв.

Українській делегації вдалося зібрати достатньо підписів, щоб розраховувати на підтримку проєкту резолюції, що фіксує порушення міжнародного права Росією під час анексії Криму та війни на Донбасі.

Потураєв додав, що у своїх виступах друзі України не забували про незаконну анексію Росією Криму: «Не було такого, щоб про окуповані райони Донбасу говорили без згадки про Крим. Тобто позиція наших друзів та колег непохитна: ніхто не збирається пробачати та заплющувати очі на окупацію й анексію Криму».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: