fbpx
Сьогодні
12:19 22 Лют 2020

Російський суд заочно засудив Гриценка до 6 років колонії: як відреагував політик

Російський суд заочно засудив ексміністра оборони України Анатолія Гриценка до 6 років колонії.

Про це повідомляє російське агентство ТАСС.

"Суд, вислухавши думки сторін, визнав винним Гриценка за ч. 2 ст. 205.2 КК РФ ("Заклики до здійснення терористичної діяльності на території Російської Федерації з використанням засобів масової інформації") і постановив призначити йому заочне покарання у вигляді шести років колонії загального режиму", – сказано в оголошенні вироку.

Повідомляється, що справа проти Гриценка розслідувалася Головним слідчим управлінням Слідчого комітету Росії.

Ексміністра звинуватили в закликах до терористичної діяльності в Росії і він був заочно заарештований в 2019 році.

Уточнюється, що кримінальну справу в Росії проти Гриценка порушили за його висловлювання, в яких він ніби "закликав підривати залізничні потяги" в Російській Федерації, а також "підривати автомобілі в Таганрозі і Москві".

У Росії стверджують, що причетність Анатолія Гриценка до злочинів "підтверджується висновками судових експертиз".

Колишній міністр оборони України та лідер партії «Громадянська позиція» Анатолій Гриценко прокоментував вирок суду Москви, який засудив його до 6 років колонії.

«Як я до того ставлюся? В моєму розумінні, тероризм — це рейди російських диверсійних груп, які несуть вогонь і смерть на нашу з Вами землю; це збиття російським БУКом цивільного лайнера MH17 і вбивство майже 300 невинних цивільних; це отруєння/вбивство російським «Новічком» людей на території чужих держав. Це — справді тероризм, і саме так його розуміють у цивілізованому світі. На жаль, тероризм цей — дотепер не покараний», — написав Гриценко у Facebook.

«А те, що вони за вказівкою Кремля витворяють у своєму «військовому суді» — не має жодного стосунку ні до права, ні до справедливості. Нехай собі біснуються» — додав він.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: