fbpx
Сьогодні
12:55 22 Лют 2020

Найкращі країни для життя дітей − рейтинг від ЮНІСЕФ

У Норвегії, Південній Кореї та Нідерландах найкращі умови для виживання та розвитку дітей, а найгірші – у африканських країнах ЦАР, Чад та Сомалі.

Про це йдеться в доповіді ООН "Майбутнє для дітей світу", розміщеній на сайті ЮНІСЕФ.

"Доповідь показує, що діти у Норвегії, Республіці Корея та Нідерландах мають найкращі умови для виживання та добробуту, натомість діти у ЦАР, Чад, Сомалі, Нігер та Малі мають найгірші умови", – йдеться у повідомленні.

Як зазначається, експерти порівнювали можливості для дітей у 180 країнах. У доповіді аналізували умови для виживання та добробуту дітей, зокрема розвиток системи охорони здоров'я, освіти, харчування, екології та економіки країн.

У рейтингу добробуту та умов для розвитку дітей Україна посіла 91 місце поряд з Бразилією та Ямайкою. Цікаво, що Росія посіла 79 місце, а США – 39.

Україну експерти визначили як країну з низько-cереднім рівнем багатства. При цьому Бразилія та Ямайка значаться у доповіді як країни з рівнем багатства – вище середнього.

До речі, з'ясувалося, що жодна країна не забезпечує належним чином захист здоров'я дітей, навколишнього середовища та їхнього майбутнього. Здоров'я дітей у світі під загрозою через зміну клімату, викиди парникових газів і маркетингові кампанії, які підштовхують дітей до споживання фаст-фуду, алкоголю та тютюну.

Також понад два мільярди людей проживають у країнах, де побутують гуманітарні кризи, конфлікти, стихійні лиха та зміни клімату, що заважає дітям повноцінно розвиватися.

Читайте також: 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: