fbpx
Сьогодні
18:18 22 Лют 2020

Милованов назвав причину застарілої економіки в Україні

Міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Тимофій Милованов назвав причину застарілої економіки в Україні.

Про це він написав у Facebook.

"Недостатня конкуренція – причина застарілої економіки в Україні. Наприклад, якщо б в промисловості було б більше конкуренції, то підприємства більше б інвестували в розвиток та модернізацію, щоб не програти в конкурентній боротьбі. І, навпаки, ті галузі, де багато конкуренції – наприклад, агро – розвиваються і мають найменший обсяг зношення основних засобів (35% в агро порівняно з 60% в середньому в країні). А це більше робочих місць і вищі зарплати!", – пояснює міністр.

Милованов підкреслив, що стан економіки прямо впливає діяльність Артимонопольного Комітету Украіни. Тому – конкуренційна реформа на часі.

"Про поточний стан та перспективи вдосконалення реформи сьогодні говорили із представниками міжнародних партнерів, Антимонопольного комітету та народними депутатами. Мінекономіки разом із C.A.S.E.S та міжнародними партнерами займається підготовкою VIII Competition Forum, який плануємо провести цьогоріч у квітні. Під час Форуму будемо акцентувати увагу не лише на напрямках реформи та законодавчих змінах, а й на практичних прикладах роботи ефективного регулятора пов'язаних із життям та добробутом кожного українця", – заявив міністр.

Зазначимо, Милованов допускає поділ свого міністерства після завершення земельної реформи.

Нагадаємо, Президент Володимир Зеленський захотів роз'єднати об'єднані Міністерство економіки, Міністерство культури і Міністерство у справах ветеранів і доручив розробити прем'єр-міністру Олексію Гончаруку "новий підхід".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: