fbpx
Сьогодні
10:27 22 Лют 2020

Милованов допускає поділ свого міністерства після завершення земельної реформи

Міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Тимофій Милованов допускає відокремлення Міністерства аграрної політики після завершення земельної реформи.

Про це він повідомив в етері "Україна 24" у п'ятницю ввечері.

Міністр наголосив, що після того як земельна реформа завершиться та буде запущено ринок, він підтримає створення нового міністерства аграрної політики.

"МінАПК займалося двома речами – призначенням керівників на держпідприємства… А друге – продавали за відкати держпідтримку. Ми це зупинили. Тобто в тому міністерстві не було що рятувати", – сказав Тимофій Милованов.

Відповідаючи на запитання про те, яке міністерство він потенційно очолив би, Милованов зазначив, що відчуває відповідальність за реформу ринку землі й тому на цьому етапі в гіпотетичній ситуації поділу Мінекономіки очолив би Мінагро.

Нагадаємо, Президент Володимир Зеленський захотів роз'єднати об'єднані Міністерство економіки, Міністерство культури і Міністерство у справах ветеранів і доручив розробити прем'єр-міністру Олексію Гончаруку "новий підхід".

21 липня Зеленський підтримав ідею об'єднання Міністерства культури, Міністерства інформаційної політики та Міністерства молоді та спорту.

29 липня секретар Ради національної безпеки і оборони Олександр Данилюк заявив про необхідність скоротити кількість міністерств: "Я був завжди прихильником об'єднання Міністерства економіки та Міністерства фінансів. Можна розглядати об'єднання Мінсоц і МОЗ".

29 серпня на першій сесії 9-го скликання Верховна Рада затвердила новий склад Кабміну. Новий уряд має 15 міністерств замість 19, які були в Кабміні Гройсмана. До нового Кабміну входять 17 міністрів – замість 25, як раніше. Також прибрали першого віце-прем'єра і скоротили кількість посад віце-прем'єрів з шести до двох.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: