fbpx
Сьогодні
20:10 22 Лют 2020

МВС заявило, що Україна знову зможе евакуювати громадян з Китаю. Проте є умова

Фото Reuters

Україна знову зможе евакуювати громадян з Китаю за умови, що буде отримана достатня кількість заявок від громадян України з міста Ухань і провінції Хубей в Китаї.

Про це на брифінгу в суботу заявив заступник міністра внутрішніх справ України Антон Геращенко, пише РБК-Україна.

Геращенко повідомив, що якщо буде достатня кількість заявок від українців з міста Ухань з проханням евакуювати їх, Україна зможе це зробити знову.

Крім того, за його словами, сьогодні в Нових Санжарах все спокійно, немає ніяких мітингів і акцій протесту. Зокрема, співробітники Національної поліції і офіцери Національної гвардії взяли в кільце санаторій і повністю контролюють режим. Додамо, що якщо хто-то в незаконний спосіб потрапить в зону обсервації, то залишиться там на 14 днів, сказав Геращенко.

Раніше міністр внутрішніх справ Арсен Аваков повідомляв, що поліція буде звертатися в суд з вимогою обрати запобіжний захід у вигляді арешту для шістьох учасників протестів в Нових Санжарах. Зараз правоохоронці готують підозри для правопорушників.

Нагадаємо, що затриманого у сутичках в Нових Санжарах відправили під домашній арешт, секретар РНБО зробив заяву щодо провокаторів.

Раніше Зеленський заявив, що акції проти евакуації українців з Уханя мали політичну підтримку.

Також у МВС розповіли про стан побитих після вчорашніх протестів у Нових Санжарах поліцейських.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: