fbpx
Сьогодні
09:29 22 Лют 2020

Мінекоенерго та Світовий банк оцінять вплив змін клімату на Україну

Українські і міжнародні науковці під егідою Світового банку та Мінекоенерго України проведуть дослідження впливу змін клімату на економіку України до 2030, 2050 та 2100 років.

Про це повідомляє прес-служба Мінекоенерго.

"Для оцінки біофізичних впливів використовуватимуть сучасні методики прогнозів. Це дасть змогу передбачити ризики наслідків зміни клімату в Україні до 2030, 2050 і 2100 років за 3 сценаріями, ймовірного, росту викидів парникових газів і збільшення температури", – йдеться у повідомленні.

"Один з найважливіших заходів адаптації до зміни клімату – це скорочення викидів парникових газів. Це дасть змогу попередити негативні наслідки, які можуть виникнути в майбутньому. Сценарії майбутніх змін напряму залежать від темпів скорочення людством парникових газів", – заявила заступниця міністра енергетики та захисту довкілля Ірина Ставчук.

Зазначається, що оцінку змін клімату в Україні проводитиме консорціум європейських інститутів – Баський центр змін клімату (BC3) та Metroeconomica, вони співпрацюватимуть із національними експертами Українського гідрометеорологічного інституту, Українського науково-дослідного інституту лісового та агролісного господарства і Інституту громадськості.

Знай більше про екологію: підписуйся на ЕкоРубрику в Facebook и Telegram

Проходьте також тести від Екорубрики:

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: