fbpx
Сьогодні
14:06 22 Лют 2020

Адвокат заявив, що рішення суду щодо Порошенка - це спроба відволікти суспільство від провалів влади

Фото twitter.com/poroshenko

Влада намагається відволікти увагу суспільства від нездатності захистити країну і громадян.

Про це на своїй сторінці у Facebook заявив адвокат п'ятого президента України Ігор Головань, коментуючи чергове неправосудне рішення проти Порошенка.

"Щойно мені стало відомо, що нібито Печерський суд виніс таємне "рішення" про примусовий привід Петра Порошенка на допит у ДБР у якості свідка. Суд не повідомив народного депутата Порошенка про своє засідання, як цього вимагає стаття 482-2 КПК України і порушив територіальну підсудність, тобто ухвала є очевидно неправосудною.

Це взагалі юрисдикція не Печерського суду, а Шевченківського. Такий поспіх і повне нехтування законом можна пояснити лише політичним тиском з боку Офісу президента, який – принагідно нагадуємо – задокументований на так званих "плівках Труби".

Вже вкотре сплеск активності правоохоронців приурочений до чергової закордонної поїздки Петра Порошенка, яка запланована на 25 лютого. Це є очевидною ознакою прямого негласного і незаконного стеження за Порошенком з боку чинної влади. Це те, що називають "поліцейською державою".

Ще один мотив – спроба влади відволікти увагу від нездатності захищати країну і громадян у кризових ситуаціях – на фронті, в економіці та у медицині.

Це "рішення" порушує практику Європейського суду з прав людини і буде нами оскаржено, ми також подамо скаргу до Вищої ради правосуддя на притягнення судді до відповідальності", – повідомив Ігор Головань.

Раніше суд зобов'язав поліцію примусово доставити Порошенка на допит в ДБР.

Повідомлялося, що Порошенка викликали на допит до ДБР у справі "державної зради" у Мінських угодах.

Нагадаємо, Державне бюро розслідувань відкрило кримінальну справу за фактом можливого скоєння державної зради п'ятим президентом України Петром Порошенком під час підписання Мінських угод у 2015 році. Розслідування ініціювали після звернення колишнього заступника глави Адміністрації президента часів Віктора Януковича Андрія Портнова.

Порошенко також прокоментував справу ДБР за "держзраду" проти нього.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: