fbpx
Сьогодні
09:02 21 Лют 2020

Зеленський подзвонив українці, що лишилася в Ухані: Ми знайдемо спосіб вас повернути

Президент Володимир Зеленський пообіцяв українці Насті Зінченко, яку не евакуювали із Уханя разом із іншими громадянами України через відмову залишити собаку, знайти спосіб повернути її додому.

Про це Зінченко написала в Instagram.

Зеленський: "Я знаю Ви залишилися, тому що собаку не взяли на борт. Я тільки що про це дізнався. Дивіться, ми там Вас не залишимо. Хотів Вам особисто зателефонувати, бо для мене це дуже важливо. Ми обов'язково знайдемо засоби і шляхи, я просто недавно дізнався про цю проблему … але ми знайдемо спосіб, щоб Вас повернути".

У своєму профілі дівчина написала, що Зеленський "підбадьорив її та пообіцяв допомогти".

У Китаї пояснили, чому не евакуювали українку з шпіцом.

Посольство України в Китаї звернулося до Уряду провінції Хубей. Влада не дозволила вивезти собаку: у власниці мав бути паспорт міжнародного зразка і документ із календарем вакцин. Без документів тварину вважають імовірним носієм інфекційних захворювань або небезпечних для людини вірусів. Українка намагалася домовитися з однією з ветеринарних клінік про виготовлення необхідних документів.

17 лютого вона надала Сертифікат здоров'я тварин, виданий Інспекцією ввезення-вивезення та карантину КНР у місті Гуанчжоу, яке знаходиться за 1000 км від Уханя.

Водночас, виліт мав відбутися саме з міста Ухань. Посольство надіслало запит на евакуацію Зінченко разом із собакою з урахуванням оновленого пакету документів і знову отримало відмову.

Водночас, у Міністерстві закордонних справ України відзначили, що дипустанова надала Зінченко вичерпні консульсько-правові консультації: "Громадянку було поінформовано, що порядок ввезення та вивозу домашніх тварин з території КНР є виключною прерогативою компетентних органів цієї країни. Незважаючи на рекомендації тимчасово залишити Ухань, А.Зінченко остаточно прийняла рішення залишитися у місті".

У Нових Санжарах евакуйованих завезли у медичний центр, протести тривають.

Гончарук: Усі евакуйовані люди пройшли перевірку і не мають симптомів гострих респіраторних захворювань.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: