fbpx
Сьогодні
14:34 21 Лют 2020

В уряд на високу посаду може повернутися функціонер Арбузова: у Раді звернулися до прем'єра

У Мінгромад хочуть призначити чиновника Романа Чуприненка, що був наближений до одіозних фігур періоду президентства Януковича.

Про це заявив народний депутат від "Слуги народу" Максим Пашковський на брифінгу у Верховній Раді.

Він зачитав колективне депутатське звернення до прем'єр-міністра України Олексія Гончарука щодо недопущення призначення Романа Чуприненка на посаду заступника міністра з питань європейської інтеграції Міністерства розвитку громад та території України.

"Роман Чуприненко займав державні посади за попердніх влад, відверто зловживав своїм службовим становищем та здійснював тиск на бізнес. Так, відомо, що Роман Чуприненко за часів президента Віктора Януковича працював у НБУ, яким керував Сергій Арбузов, потім працював директором департаменту забезпечення діяльності "гаманця" сім'ї Януковича міністра фінансів Юрія Колобова. На ті часи в урядових колах його ім'я активно повязували з Сергієм Арбузовим. Крім того, він, як людина, яка очолювала патронатний департамент, а реально – була правою рукою у пана Колобова, була в курсі практично всього, всіх подій, що робив сам Колобов та активно йому допомагала. Після Революції Гідності Колобов слідом за своїм патроном Януковичем втік з України, а Генеральна прокуратура України звинуватила його у зловживанні службовим становищем", – заявив на брифінгу нардеп Пашковський.

"За даними ЗМІ, у 2013 році Колобов, Чуприненко і Арбузов державним коштом провели 5 днів у Сан-Франциско для нібито проведення зустрічей з керівництвом міжнародних фінансових установ. Подорож трьох урядовців коштувала, уявість собі, 189 тисяч гривень, майже 25 тисяч доларів на той час. І це в той момент, коли на Майдані Незалежності відбувалися масові протести громадян проти режиму Януковича та вже були перші жертви Небесної Сотні", – також розповів народний депутат.

За його словами, у 2014 році, вже при Порошенко, Роман Чуприненко був призначений на посаду заступника міністра з питань євроінтеграції міністерства регіонального розвитку. Також відомо, що перебуваючи на посадах в Мінрегіонбуді саме Чуприненко був відповідальним за залучення китайських інвестицій у будівництво доступного житла в Україні. "Постає питання – де зараз 7 млрд доларів, про які він сам колись говорив? Гройсман і Зубко у звязку з численними скаргами від представників бізнесу були вимушені його звільнити. І от зараз нам відомо, що за подання віце прем'єр-міністра на таку важливу державну посаду – заступника міністра з питань європейської інтеграції – знову намагають проштовхнути Чуприненка", – повідомив Максим Пашковський.

Він закінчив свій брифінг закликом до прем'єр-міністра Олексія Гончарука від імені групи народних депутатів не призначати Чуприненка, як функціонера попередніх владних верхівок, на державні позиції.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: