fbpx
Сьогодні
17:23 21 Лют 2020

Український студент отримав права на екранізацію оповідання Стівена Кінга

19-річний український студент Валентин Лавренюк підписав контракт зі Стівеном Кінгом, викупивши за 1 долар права на екранізацію його оповідання "Велотренажер" (2008) у рамках програми Dollar Baby.

Про це пише Yabl.

Твір "Велотренажер" – розповідь про художника Річарда Сіфкіца, який намагається схуднути та їздить на тренажері в підвалі свого будинку в Нью-Йорку. Чим більше Сіфкіц худне – тим частіше його переслідують дивні ілюзії.

Права на екранізацію оповідання надаються на рік. За умовами короткометражний фільм не можна викладати в мережу або транслювати на телебаченні. Випуск стрічки в широкий прокат буде можливий тільки з особистого дозволу Стівена Кінга.

Український студент Валентин Лавренюк

Валентин Лавренюк планує випустити короткометражний фільм за оповіданням до кінця цього року, це буде його дебютний проект.

Довідка. Кінг продає студентам-режисерам права на свої розповіді з 70-х років. У рамках програми Dollar Baby письменник за 1 долар ділиться своїми авторськими правами зі школярами та студентами-кінематографістами, щоб ті могли екранізувати його роботу. Таких контрактів укладається від п'яти до десяти щорічно. Американський письменник коментує продаж прав на екранізацію свого твору так: "Мені подобається, що у мене є можливість протягнути руку допомоги новачкам, так само, як колись протягнули мені".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: