fbpx
Сьогодні
09:23 21 Лют 2020

Україна працює над новою редакцією Мінських угод, - МЗС

Міністр зовнішніх справ Вадим Пристайко заявив, що українська сторона працює над новою редакцією Мінських угод.

Про це сказав Пристайко у коментарі для "Голос Америки".

Вадим Пристайко наголосив на важливості міжнародних установ, де менші країни світу, за його словами, повинні мати можливість захищати себе.

"Війна триває, і ми не можемо дозволити, щоб Росія, яка розпочала її, легко відійшла від неї. Ми хочемо, щоб усі члени ООН нагадали своїм урядам, що війна все ще не закінчилася, а Україна потребує допомоги та підтримки".

Напередодні дебатів Генасамблеї ООН міністр розмовляв з представниками Франції та Німеччини і сказав, що "українська сторона розраховує на підтримку країн-союзників".

Робота над оновленням Мінських домовленостей триває незважаючи на публічні заяви Росії, яка виступає проти внесення змін.

За словами дипломата, вказані угоди мали бути виконані ще в 2015 році.

"Зараз 20-тий – ми все ще не досягли миру. Тому ми вважаємо, що цей документ не просто можна, а потрібно змінювати, адже деякі його пункти реалізувати неможливо", – пояснив Пристайко.

Наразі, каже очільник МЗС, Україна працює над тим, "щоб змусити усіх учасників погодитися, що Мінські домовленості вичерпали себе і потребують змін".

Також міністр підкреслив, що на попередні зміни, які вносились до Мінських домовленостей, а саме щодо "формули Штайнмайєра" та розведення сил Росія погодилась.

"Напевно, з часом буде згенеровано новий документ, який буде простіше виконати та досягти результатів", – сказав Пристайко.

В ООН 8 країн підтримали Україну та засудили агресію Росії.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: